Ο κορεατικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών Hyundai-KIA βρίσκεται αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη ανάκληση αυτοκινήτων στην ιστορία του,  αποτέλεσμα περισσότερων από 1.000 αναφορών κατόχων.

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων, η δυσλειτουργία, η οποία  εντοπίζεται σε αυτοκίνητα τα οποία έχουν κατασκευαστεί το διάστημα 2005-2016, επηρεάζει περισσότερα από 6.000.000 αυτοκίνητα της Hyundai και την KIA που έχουν διατεθεί στην αμερικανική αγορά.

Η δυσλειτουργία οδηγεί στην απώλεια ισχύος του οχήματος – ή σε άλλες περιπτώσεις – στην ανεξέλεγκτη  επιβράδυνση του, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του γκαζιού δεν εκτελεί τις εντολές που δέχεται από τον οδηγό.

Ανάλογες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στη Νότια Κορέα και τη Σιγκαπούρη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κορεατικό όμιλος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις αμερικανικές αρχές. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων είχε επιβάλει το Νοέμβριο του 2020 πρόστιμο ύψους 210 εκατομμυρίων δολαρίων για το  απρόκλητο ξέσπασμα πυρκαγιών λόγω προβλημάτων που είχαν εντοπιστεί σε ελαττωματικούς κινητήρες.

Share it: