Άνω των 100 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα είναι η επένδυση που προτίθεται να κάνει στη χώρα μας η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία «Next e.GO Mobile SE» με στόχο τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η «Next e.GO Mobile SE» δημιουργήθηκε το 2015 από τον καθηγητή μηχανολογίας του πανεπιστημίου του Aachen Dr. Günther Schuh. Απασχολεί περίπου 450 υπαλλήλους και κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία διατίθενται σε προσιτές τιμές για κυκλοφορία εντός της πόλης.  Το πρώτο μοντέλο που κατασκεύασε, το e.GO Life, πωλείται κάτω από τις 16.000 ευρώ.

H «Επιστολής πρόθεσης συνεργασίας» αναμένεται να υπογραφεί σήμερα στη χώρα μας από την «Next e.GO Mobile SE», παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η επιστολή θα περιγράφει τα βήματα που θα γίνουν και απ’ τις δύο πλευρές με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ώστε ως την άνοιξη 2021 να ενεργοποιηθεί η επένδυση.

Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί η τοποθεσία που θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ωστόσο αρκετοί Δήμοι και Περιφέρειες επιδιώκουν να προσελκύσουν την συγκεκριμένη επένδυση που θα απασχολεί αρχικά εκατοντάδες εργαζόμενους.

Η συγκεκριμένη επένδυση ανακοινώνεται μετά την επένδυση που θα πραγματοποιήσει ο όμιλος VW στην Αστυπάλαια μετατρέποντας το ελληνικό νησί στο πρώτο Πράσινο νησί της Ευρώπης.

Share it: