• Σύστημα Active Road Noise Cancellation βοηθά στην εξάλειψη ανεπιθύμητων θορύβων στο εσωτερικό του αυτοκινήτου
  • Ο περιορισμός της έκθεσης σε θορύβους χαμηλών συχνοτήτων μπορεί να μειώσει το αίσθημα κόπωσης του οδηγού σε μεγάλα ταξίδια
  • Η κόπωση αυξάνει το μέσο χρόνο αντίδρασης των οδηγών κατά 16%*
  • Το Active Road Noise Cancellation μετρά τους κραδασμούς στους τροχούς και αναπαράγει ήχους εξουδετέρωσης θορύβων μέσω των ηχείων
  • Η τεχνολογία εισάγεται στις νέες Jaguar F-PACE και Jaguar XF και το νέο Range Rover Velar

Η Jaguar Land Rover αποκάλυψε μία νέα τεχνολογία εξουδετέρωσης θορύβων που εμποδίζει την είσοδο ανεπιθύμητων ήχων από το δρόμο και τα ελαστικά στην καμπίνα και εξασφαλίζει μία πιο αθόρυβη και ποιοτική εμπειρία σε οδηγούς και επιβάτες.

Η τεχνολογία εισάγεται στις νέες Jaguar F-PACE και Jaguar XF και το Range Rover Velar, και μπορεί να μειώσει τις μέγιστες τιμές ανεπιθύμητων θορύβων κατά 10dB και το συνολικό επίπεδο θορύβου κατά 3-4dB – αντιστοιχεί με τη μείωση της έντασης ήχου του ηχοσυστήματος κατά τέσσερα στάδια. Αυτή η σημαντική μείωση της έκθεσης σε θορύβους χαμηλών συχνοτήτων έως 300Hz περιορίζει το αίσθημα κόπωσης του οδηγού στα μεγάλα ταξίδια.

Η κόπωση επηρεάζει τα αντανακλαστικά ενός οδηγού και, εν γένει την ικανότητά του να διαχειρίζεται κινδύνους ή απροσδόκητα γεγονότα. Έχει καταγραφεί ότι ο μέσος χρόνος αντίδρασης ενός κουρασμένου οδηγού αυξάνεται κατά 16,72% συγκριτικά με κάποιου που βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση. Η μείωση ατυχημάτων και η βελτίωση της ευεξίας των οδηγών είναι στοιχεία κλειδιά για την επίτευξη του στόχου ‘Destination Zero’ της Jaguar Land Rover: μιας φιλοδοξίας της εταιρείας που εστιάζει σε ασφαλέστερες και πιο υγιείς κοινωνίες, με καθαρότερο περιβάλλον μέσα από συνεχείς καινοτομίες.

Το Active Road Noise Cancellation βασίζεται στην τεχνολογία Active Acoustics της Silentium.  Χρησιμοποιεί αισθητήρες σε κάθε τροχό που παρακολουθούν συνεχώς τους κραδασμούς από την επιφάνεια του δρόμου και  υπολογίζει τον ήχο αντίθετης φάσης για να εξουδετερώσει το θόρυβο που γίνεται αντιληπτός στους επιβάτες. Αυτή η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει την απομόνωση και καταστολή ανεπιθύμητων θορύβων από λακκούβες ή τραχύ οδόστρωμα.

Ο ήχος εξουδετέρωσης αναπαράγεται μέσω του ηχοσυστήματος Meridian, ενώ λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός ατόμων μέσα στο όχημα, ώστε να βελτιστοποιείται η απόδοση του Active Road Noise Cancellation για οδηγούς και επιβάτες. Η τεχνολογία προσφέρει μία ασυμβίβαστη λύση που καταφέρνει να ισορροπεί την απουσία θορύβων, το βάρος του οχήματος και τη δυναμική συμπεριφορά για την απόλυτη premium αίσθηση.

Το Active Road Noise Cancellation συνδυάζεται με το Engine Noise Cancellation στη νέα Jaguar F-PACE και το νέο Range Rover Velar με τον P400e plug-in hybrid (PHEV) κινητήρα για μία ποιοτικά ανώτερη εμπειρία ταξιδιού. Χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα, η έκδοση PHEV προσφέρει μειωμένες τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωσης καυσίμου, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην οδηγική εμπειρία.

Ο Iain Suffield, ειδικός στον τομέα ‘Refinement Advanced Technologies’ της Jaguar Land Rover δήλωσε σχετικά: «Έχουμε δεσμευτεί στη δημιουργία ενός είδους ‘καταφυγίου’ για τους πελάτες μας και αυτή η νέα τεχνολογία μάς προσφέρει τη δυνατότητα να εξαλείψουμε τους ανεπιθύμητους θορύβους στην καμπίνα. Διαμορφώνοντας ένα ήρεμο περιβάλλον, βελτιώνει την ευεξία των επιβατών και συνεισφέρει  στη μείωση του γνωστικού φορτιού και κατά συνέπεια των χρόνων αντίδρασης. Αυτή η έρευνα εντάσσεται στις προσπάθειές μας προς το Destination Zero.»

Ο Dr Steve Iley, Επικεφαλής Ιατρικός Σύμβουλος της Jaguar Land Rover Chief Medical Officer, πρόσθεσε: «Η τεχνολογία Active Road Noise Cancellation έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει όχι μόνο την οδική ασφάλεια, αλλά και την ευεξία και ποιότητα ζωής των πελατών μας. Σε μία μετά-COVID-19 εποχή, όπου αναδύεται μία ‘νέα κανονικότητα’, περιμένουμε ότι θα αλλάξουν οι προσδοκίες των πελατών από τα ιδιωτικά μέσα μεταφοράς. Πρόσθετη έμφαση θα δοθεί στην ασφαλή καθαρή μετακίνηση, όπου ο προσωπικός χώρος, η ευεξία και η υγιεινή αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες.»

Νέες τεχνολογίες και υλικά αναπτύσσονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις μιας νέας φιλοσοφίας μετακίνησης, με τα νέα οχήματα της Jaguar Land Rover να συμβάλλουν στη βελτίωση της ευεξίας των επιβατών, υιοθετώντας λειτουργίες όπως το Driver Condition Monitor και ο Ιονισμός Αέρα Καμπίνας με φίλτρο PM 2.5.

Περισσότερες πληροφορίες : https://www.landrover.gr/

Share it: