Το νέο Land Rover Defender πέτυχε το double με την κατάκτηση των βραβείων ‘Car of the Year’ και “Unstoppable Force” στον αναγνωρισμένο, ετήσιο θεσμό βραβείων TopGear.com Awards .

Το Defender απέκρουσε σκληρό ανταγωνισμό από όλα τα νέα μοντέλα που λανσαρίστηκαν τους τελευταίους 12 μήνες και αναγνωρίστηκε ως ένα από τα ανθεκτικότερα SUV, παραμένοντας ταυτόχρονα εξαιρετικά ικανό, άνετο και πρακτικό.

Ο Jack Rix, Εκδότης του Περιοδικού Top Gear δήλωσε:

«Το Αυτοκίνητο της Χρονιάς είναι ένας τίτλος που απονέμεται μόνο στο καλύτερο των καλύτερων. Αναγνωρίζουμε ότι το να αντικαταστήσεις ένα αυτοκίνητο ‘θρύλο’ είναι εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, αλλά η Land Rover τα κατάφερε αξιοποιώντας όλο το χρόνο που είχε στη διάθεσή της.

Οδηγήσαμε ένα αυτοκίνητο διασχίζοντας την έρημο της Ναμίμπια – και στις απαιτητικές συνθήκες ενός αυτοκινητόδρομου όπως ο M25 – σε εκδόσεις 110 και 90, και σε όλες τις περιπτώσεις οι κινητήρες λειτούργησαν άψογα. Είναι το πιο ικανό και ανθεκτικό off-roader που έχουμε δοκιμάσει ποτέ, αλλά και ένα εκλεπτυσμένο, άριστα εξοπλισμένο οικογενειακό αυτοκίνητο για τη πόλη.

Συγχαρητήρια σε όλους στην Land Rover»

Επιθυμώντας  να σηματοδοτήσει την επιτυχία με ένα ξεχωριστό γεγονός, η Land Rover συνεργάστηκε με το περιοδικό Top Gear για να αποδείξει ότι το Defender αξίζει τον τίτλο ‘Unstoppable Force’ (‘Ασταμάτητη Δύναμη’).

Η απόλυτη δοκιμασία αντοχής σχεδιάστηκε για να αποδειχτεί η δομική αντοχή της αλουμινένιας πλατφόρμας D7x του Defender και προέβλεπε την ανάρτηση τριών μη τροποποιημένων μοντέλων Defender 110  από ένα γερανό, αποκλειστικά και μόνο μέσω των κρίκων ρυμούλκησης των οχημάτων.

Το τεστ που πραγματοποιήθηκε στην πίστα δοκιμών του Gaydon στο Warwickshire υπέβαλε το πλαίσιο του πρώτου Defender 110 σε φορτίο άνω των οκτώ τόνων, ενώ κάθε Defender έφερε το προαιρετικό Adventure Pack και πρόσθετο προαιρετικό εξοπλισμό.

Ο Tom Ford από το Top Gear δήλωσε:

«Θέλαμε να αποδείξουμε ότι το νέο Defender της Land Rover δικαιώνει τη φήμη του και έπρεπε να το δοκιμάσουμε με τον κλασικό τρόπο του Top Gear.

Τι καλύτερο, από το να με αφήσουν με έναν γερανό 150 τόνων, τρία Defender και ένα σκοινί;»

Με περισσότερες από 30 διεθνείς διακρίσεις μέχρι σήμερα στις ‘αποσκευές’ του Defender, τα βραβεία του Top Gear έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά περιζήτητων τίτλων που το  Land Rover Defender απέσπασε το 2020. Ανάμεσα στα σημαντικότερα είναι τα ‘2021 SUV of the year’ του Motortrend,  ‘Best SUV 2020’ του Autocar και ‘Best Off-roader’ του Parker.

Share it: