CITIGO E LV

CITIGO E LV

Η ηλεκτρική εποχή της Skoda εγκαινιάζεται επισήμως με τη δημιουργία του νέου Citigo e iV.

Το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της τσέχικης φίρμας είναι και το πρώτο ηλεκτρικό της στα 125 χρόνια ζωής της.

Σχεδιαστικά, οι πιο παρατηρητικοί θα διαπιστώσουν τις περιορισμένες αλλά υπαρκτές αλλαγές στην εμφάνιση του σε σχέση με τη συμβατική version. Νέα γρίλια στη μάσκα, ελαφρώς ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου και LED φωτιστικά σώματα είναι οι «πινελιές» διαφοροποίησης (εξυπακούεται πως υπάρχουν και τα απαραίτητα λογότυπα e iV) που φέρει το ηλεκτρικό Citigo.

Στον εσωτερικό διάκοσμο, ανασχεδιασμένος είναι ο πίνακας οργάνων, ενώ όλες οι εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες με docking station για το κινητό, το Swing II ράδιο της εταιρίας αλλά και νέες online υπηρεσίες που θα επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες τους να επικοινωνούν απομακρυσμένα με το ηλεκτρικό Citigo.

Για την κίνηση του μοντέλου, φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας 83 ίππων με 212 Nm ροπής, με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου των 36,8 kWh να τοποθετούνται στο δάπεδο του οχήματος εξασφαλίζοντας την ενδεδειγμένη «γεωμετρία» στο όχημα.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, το Citigo e iV χρειάζεται 12,3 δλ. για τα πρώτα «100» από στάση με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 130 χλμ./ώρα. Με ένα πλήρες «γέμισμα» των μπαταριών μπορεί να διανύσει κανείς 260 χλμ., τα οποία δύναται να αυξηθούν κι άλλο ανάλογα με το mode που θα επιλέξει ο οδηγός να χρησιμοποιήσει.

Επιλέγοντας βέβαια ένα εκ των Eco ή Eco+ (το Normal είναι το βασικό…) αυξάνεται τον χρόνο επιτάχυνσης και μειώνετε την τελική ταχύτητα αλλά κερδίζετε σε αυτονομία. Ότι πρέπει δηλαδή για χρήση σε αστικό περιβάλλον.

SKODA CITIGO E LV

EKΔΟΣΕΙΣΤΙΜΗΚΥΒΙΚΑ (CC)ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ (HP)ΠΟΡΤΕΣΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝΚΙΝΗΣΗΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ MEΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (LT/100 KM)ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ CO2KAΥΣΙΜΟ
CITIGOe iV electric 83PS

22,300-83
5Αυτόματο
Εμπρόσθια

--Ηλεκτρικό
Share it:
ΑΠΟ 22.300€
ΜΑΡΚΑ Skoda
ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ (hp) 83
ΠΟΡΤΕΣ 5
ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ Αυτόματο
ΚΙΝΗΣΗ Εμπρόσθια
ΚΑΥΣΙΜΟ Ηλεκτρικό
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Πόλης