Σε τροχιά υλοποίησης έχει μπει η κατασκευή του μεγαλύτερου υβριδικού σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, με την ενέργεια να παράγεται από φωτοβολταϊκά.

Ένα σημαντικό έργο που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας ετοιμάζεται στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων «ΣΕΑ Σείριος», όπου κατασκευάζεται ο μεγαλύτερος υβριδικός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα.

Πρόκειται για δεκάδες φορτιστές που θα εδράζονται σε φωτοβολταϊκό στέγαστρο ισχύος 500 kWp, συνδυάζοντας παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας. Οι σταθμοί φόρτισης θα βρίσκονται στο πάρκιγνκ του «ΣΕΑ Σείριος», και στα δύο ρεύματα της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας.

Tο έργο έχει εισέλθει σε τροχιά υλοποίησης, με το στέγαστρο να έχει αρχίσει να παίρνει την τελική του μορφή. Στο πάνω μέρος του θα τοποθετηθούν τα φωτοβολταϊκά της εταιρείας Recom Technologies, που θα συλλέγουν ενέργεια, η οποία θα φτάνει στις μπαταρίες των ηλεκτρικών μέσω των φορτιστών που θα εγκατασταθούν.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο έργο εγκατάστασης των υβριδικών σταθμών παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.) είναι η Easy Power, η οποία επενδύει σε ΑΠΕ, αλλά και στη μελέτη, τον σχεδιασμό και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ αναπτύσσει και κατασκευάζει αυτόνομα/υβριδικά συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

H RECOM Technologies είναι ο κορυφαίος και ο μόνος κατασκευαστής φωτοβολταϊκών μονάδων πιστοποιημένος με Bloomberg Tier 1 στην Ευρώπη με ετήσια παραγωγική ισχύ 750 MW και με πωλήσεις ηλιακών μονάδων άνω των 2 GW σε 95 χώρες.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 2007 και περισσότερα από 50 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό στελεχώνουν τα γραφεία της εταιρείας στη χώρα μας.

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας (Ιταλία, Γαλλία και Ασία) χρησιμοποιούν προηγμένο εξοπλισμό με αυτόματη τεχνολογία ποιοτικού ελέγχου, εξασφαλίζοντας αξιοπιστία σε κάθε φάση της παραγωγής και παρέχοντας  φωτοβολταϊκές μονάδες υψηλής ποιότητας, απόδοσης και αντοχής.

Share it: