Το νέο SEAT Leon κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Βραβείο για το “Best Buy Car of Europe 2021” από το AUTOBEST.

Είναι η δεύτερη φορά στα 70 χρόνια ιστορίας της SEAT που η εταιρεία κατακτά την κορυφαία αυτή τιμή, αφού το 2017, το SEAT Ateca πήρε το ίδιο βραβείο. Η επιτυχία αυτή υπογραμμίζει την αφοσίωση στην ανάπτυξη οχημάτων που ξεπερνούν τα συνηθισμένα και προσφέρουν κάτι πραγματικά εξαιρετικό στην αγορά.

Τα βραβεία AUTOBEST είναι από τα πιο διάσημα στην Ευρώπη και διεξάγονται ανελλιπώς από την ίδρυσή τους το 2001. Οι 31 δημοσιογράφοι που απαρτίζουν την επιτροπή είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τη γκάμα κινητήρων του SEAT Leon – συμπεριλαμβανομένης της υβριδικής έκδοσης plug-in – κατά τη διάρκεια της τελικής δοκιμασίας, που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία στις αρχές Νοεμβρίου. 

Η επιτυχία του SEAT Leon έχει βασιστεί σε μια επένδυση ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία του επέτρεψε να περάσει στο επόμενο επίπεδο όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, την αποτελεσματικότητα, τον δυναμισμό και την ασφάλεια, αλλά και να προετοιμάσει κατάλληλα τις εγκαταστάσεις παραγωγής, καθώς για πρώτη φορά διατίθεται και με ένα plug-in υβριδικό σύστημα , εκτός από τις υπόλοιπες επιλογές.

Το νέο SEAT Leon σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στη Βαρκελώνη, για να διατηρήσει τη θέση του ως βασικός πυλώνας στη γκάμα της μάρκας. Μεγαλύτερα επίπεδα συνδεσιμότητας, που το καθιστούν πραγματικά μέρος της ψηφιακής μας ζωής και το πρώτο πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο της μάρκας. Το νέο Leon διαθέτει μια πλήρη γκάμα τύπων κινητήρα; βενζίνης (TSI), ντίζελ (TDI), συμπιεσμένου φυσικού αερίου (TGI), ήπιο υβριδικό (eTSI) και Plug-in Hybrid (eHYBRID), δίνοντας στους οδηγούς ένα όχημα που ταιριάζει απόλυτα με τον τρόπο ζωής τους και τις ανάγκες τους. Η ενσωμάτωση των πιο προηγμένων διαθέσιμων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, καθιστούν το SEAT Leon ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

Η πρόοδος στο νέο SEAT Leon όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, την αποτελεσματικότητα, την απόδοση και την ασφάλεια, που πρόσφατα αναδείχθηκε από τα πέντε αστέρια στο Euro NCAP 2020, έχουν επιτευχθεί, χάρη στην αρχιτεκτονική της πλατφόρμας MQB Evo του οχήματος, παρέχοντας τα εργαλεία που απαιτούνται για την ανάπτυξη ενός οχήματος που ικανοποιεί τις ποικίλες ανάγκες των πελατών της SEAT.

Share it: