Η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλους ομίλους του εξωτερικού αλλά και για την εγχώρια αγορά.

Aμερικάνικες εταιρείες, όπως η Tesla και η Blink Charging, εισέρχονται στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Η Tesla αναπτύσσει  ένα νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα.  Η Blink Charging έχει αναπτύξει ένα δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Στην ηλεκτροκίνηση ωστόσο επενδύουν και ελληνικές εταιρείες από τον κλάδο της ενέργειας.

Δυναμική στρατηγική αναπτύσσει η ΔΕΗ, η οποία κατά την επόμενη τριετία αναμένεται να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της για δημιουργία 1.000 σημείων φόρτισης. Η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος, την εταιρεία ταξί Beat και τη Fraport Greece που διαχειρίζεται αεροδρόμια στη χώρα μας με στόχο τις συνέργειες για τη δημιουργία σημείων φόρτισης και εγκατάστασης ηλεκτρικών φορτιστών για τους επιβάτες και τους επαγγελματίες που σταθμεύουν τα οχήματά τους.

Η Protergia της «Μυτιληναίος», ήδη προχωρά συνεργασία με τη Fortisis και το δίκτυο ΦΟΡΤΙΖΩ ενώ ο ΗΡΩΝ ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό  την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία απευθύνονται σε οικιακούς καταναλωτές που είναι νόμιμοι κάτοχοι ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων (EcoDrive HOME, EcoDrive HOME CHARGE).

Στη βιώσιμη κινητικότητα ποντάρουν όμως και κάποιες μεγάλες εταιρείες από τον κλάδο της εμπορίας πετρελαιοειδών, όπως η Ελίν η οποία σχεδιάζει να εγκαταστήσει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στα πρατήριά της.

Περισσότερα νέα για την Ηλεκτροκίνηση & τα Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα της αγοράς εδώ !

Share it: